Hoppa till sidans innehåll

Trollet och Kanonerna


2021

Stora Stavsjökanonen: Cajsa Alenius
Cajsa har de senaste åren utvecklat en imponerande stabilitet och förmåga att få till fina lopp när det gäller som mest. Tre fina lopp på USM gav en 5:e plats i sprint, bronsmedalj på långdistansen och en sjätteplats på stafetten. Imponerande!

Kanon 1: Filippa Guttke
Filippa får kanonen för fortsatt fin utveckling och att envis träning ger starka resultat. Hennes insats på den tuffa, första nattsträckan på U10-mila sticker verkligen ut. Att en tjej som knappt ens gillar nattorientering kliver in och levererar på det sättet inger verkligen respekt.

Kanon 2: Valdemar Hamilton
Valdemar får kanonen för två urstarka lopp på U10-mila och för att han alltid ser och bekräftar sina yngre lagkompisar och frågar hur det har gått. Ett föredöme på många sätt.

Kanon 3: August Hedin
August har länge varit en självklar del av vårt starka 09-gäng men har i år tagit stora kliv såväl fysiskt som orienteringstekniskt. Därför får han kanonen 2021. 

Trollet: Emanuel Eriksson
Emanuel är förvisso tillfälligt utflugen till Värmland för gymnasiestudier men det hindrar verkligen oss inte att förära honom Trollet 2021. Han får det för sin ledning av årets solskola som på alla plan blev synnerligen lyckad. Det hade inte blivit så utan Emanuels strukturerade och engagerande arbete.

2019

Stora Stavsjökanonen: Alice Ek
Efter att visat att du behärskat första sträckor och hemmaterräng överraskade du dig själv med tre fina lopp på USM. 10:a på sprint och 4:a på lång och 6:a på stafetten.

Kanon 1: Andreas Holmqvist
En bra kompis och frekvent träningsbesökare under flera år som under året överraskat med några fina stafettlopp på 10-mila och 25-manna. Nu tar du klivet upp i juniorvärlden.

Kanon 2: Cajsa Alenius
Ett energiknippe som med knuten näve tar sig an alla utmaningar. Efter en fantastisk sommar så slutade du 3:a på O-ringen i din klass.

Kanon 3: Evelina Peterson
En glad och flitig besökare på våra träningar som tar kliv efter kliv i sin egen takt och söker hela tiden nya sätt att utmana sig för att komma framåt. Stafett, tävling, natt eller orangea banor, check.

Trollet: Ludvig Hedin
8 km på 4.40 = 34 min/km. Inte så snabbt men en ut klädnad som gjort att skallgång varit omöjlig och med byxor hängande långt ner över skorna så klafsade ni fram i leran och kylan på DD med ett trött leende på läpparna.

Hedersomnämnande för stor arrangörsinsats: Planeringsgänget NNT (ingen nämnd, ingen glömd)
Med stor flit, glöd och entusiasm lever ni budskapet om glädje och gemenskap i vår sport, och sprider det dessutom långt utanför klubbens gränser. Att klubbens framtida förmåga att skapa proffsiga arrangemang säkras är förstås också en bonus!

2018

Stora Stavsjökanonen: Edvin Hellsten
En målmedveten löpare som på U10 gjorde ett fantastiskt lopp i täten. Fortsatte sedan hösten med två riktigt bra lopp på USM och tog hem två 11:e-platser. Lycka till i fortsättningen, och glöm inte kolla kodsiffrorna!

Kanon 1: Frida Jarding
En träningsflitig och glad person som inte orienterat så länge men redan börjat visa framfötterna med riktigt fina stafettlopp bla annat på Daladubbeln där du var just bakom täten.

Kanon 2: Meja Alenius
En positiv kämpe som alltid ger 100% både dag som natt och stafett. I år slog du till med ett väldigt bra lopp på Natt-Dm.

Kanon 3: U10-laget HD12
Årets överraskning! För en fantastisk fin 5:e plats på U10 i augusti. Cajsa, Emil, Elvira och Filippa.

Trollet: Anders Petersson
Oktober började i moll med att få lämna återbud till att debutera på 25-manna. Sedan blev det lite gladare då du med ett lugnt lopp kom in strax bakom täten på Daladubbeln. Ja, just det vi glömde att säga att armen var gipsad nästan upp till axeln.

Uppmuntringspris för tränings/tävlingsvillighet:
Isak S, Adele, Emil C och Novella

 

2017

Stora Stavsjökanonen: Signe Nilsson

En målmedveten tjej och kämpe som fick till årets kanonlopp på USM och tog en mycket bra 3:e plats. Grattis till bronset!

 

Kanon 1: Albin Falk

Till en kille som smugit lite i bakgrunden men blivit mer och mer nyfiken och mogen och även kan bjuda på sig själv vid stora misstag. Har i år tränat mer och förståndigare och till slut tagit ett stort kliv framåt. Topp 15 på USM och första ledatröjan

 

Kanon 2: Kasper Lagerström

Till en riktig träningsvillig kämpe som i år fått det att lossna ordentligt. Stod för årets första överraskning och leende när han gick loss på Måsenstafettens första sträcka.

.

 

Kanon 3: Hanna Anängen

Tagit ett stort steg framåt och visat på DM att du behärskar både sprint och långdistans på ett mycket fint sätt.

 

Trollet: Caroline Guttke

Ibland kan man behöva ta hänsyn till naturen och inte bara gå rakt på linjen. Det fick du känna på bokstavligen under en natt-cup förra säsongen. Efter ett ofrivilligt dopp tvingades du mot din vilja att bryta för att inte frysa till is.

 

Uppmuntringspris för tränings/tävlingsvillighet:

Melker B, Lovis H och Anders P

2016

Stora Stavsjökanonen: Philip Carlsson,

Efter två fina fjärdeplatser i USM och etappseger på 5-dagars samt att du är en mycket bra kamrat och förebild.

Kanon 1: Signe Nilsson

För mycket stort träningsflit och målinriktning. Natt som dag, lång som kort spelar ingen roll. Du behärskar alla discipliner.

Kanon 2: Emma Westerlund

Du har under året tagit ett stort steg framåt och du tar dig numera an riktigt tuffa utmaningar.

Kanon 3: Emanuel Eriksson

Med ett otroligt träningsflit och alltid ett glatt humör visar du att träning ger resultat, med en seger i Nyköpingsorienteringen.

Trollet: Vilgot Hellsten

För en enastående och överraskande seger i sprint-DM. Du visade de äldre var skåpet ska stå.

Uppmuntringspris för tränings/tävlingsvillighet:

Isac Söderbom

Frida Jarding

2015

Stora Stavsjökanonen: Ludvig Ek,

Rankad 1:a i H16 i Sverige, Brons på USM-sprint, Guld på USM-lång och dessutom guld på Skol-SM. Efter en fantastisk säsong väntar juniorvärlden nästa år!

Trollet: Nadja Dixon Kassman

För två bra kavlelopp på Österåkerskavlen och framförallt Tiomila då hon överraskade oss ledare med att göra två jätte-lopp. Nu siktar vi mot 2016.

 Kanon 1: Carl Carlsson

För bra arbete som huvudledare på Solskolan. Tävlingsmässigt har du kämpat på under några tunga år och det började släppa på hösten. Nu ser vi fram mot junior-tiden

Kanon 2: Axel Lindgren

Träning lönar sig och ibland blir det så bra så man överraskar med ett silver på DM.

 Kanon 3: Alice Ek

Natt eller dag spelar ingen roll, 2 DM-guld och på det ett otroligt bra stafettlopp på U-10mila på ankarsträckan.

Uppmuntringspris för tränings/tävlingsvillighet:

Emma Westerlund, Kasper Lagerström, Miranda Fredriksson, Oscar Ekenborg, Meja Alenius, Emil Brunberg

Specialprisför god kamratskap: Axel Björnberg Färdig

  

 

2014  

Stora Stavsjökanonen: HD18-laget U10 (Ludvig, Carl, Albin, Isak, Philip, William, Oskar E(junior),Rasmus W(coach)):För en spännande
augusti-natt och morgon i Öxabäck där vi låg med i toppen på HD18-stafetten
nästan hela vägen.

Trollet: Jonas Musslinder:För tränings och tävlingsflit, positiv anda och aldrig ge upp. Överraskade med fina startsträckor både på U10-mila och DM-stafetten där det till slut blev ett  brons.

Kanon 1: Isak Anängen:En virvelvind som alltid ger 100 %, älskar man mot man i alla lägen, bra kompis och tog dessutom hem DM-lång och natt i år.

Kanon 2: Caroline Guttke:För tränings och tävlingsflit som visat sig gett bra resultat under hela året och ett silver på stafett-DM. Också en glädjespridare som ställer upp för gruppen och laget.

Kanon 3: Edvin Hellsten:  För en positiv kille med ett leende på läppen som alltid ger 100 %, dubbla brons på DM och som helst vill ligga 2 m före i varje situation.

Uppmuntringspris: Andreas Holmqvist: Ibland så lossnar det ordentligt! För bra kämpainsats på många stafetter och för stor träningsflit som gett resultat i löpningen.

 

2013

Stora Stavsjökanonen: Ludvig Ek

För en fantastisk säsong med Ledartröjan, bra stafettlopp och 2:a platsen på O-ringen

Trollet: Linnea Nilsson

Alltid med en målad mustasch i killlaget på Österåkerskavlen! 

Kanon 1: William Nilsson

För flera framsteg under året och ett iskallt agerande på DM-stafetten som bärgade guldet i H14.  

Kanon 2: Albin Falk

Har gått från klarhet till klarhet hela året och har gjort både bra lopp individuellt och i stafett.

Kanon 3: Philip Carlsson

För att du alltid kämpar i alla lägen stafett, individuellt lätt eller svårt. En riktig kämpe och en bra kompis.

Uppmuntringspris: Edvin Hellsten

En kille som alltid ger 100 %, Vann sitt första DM och gjort många bra lopp på stafetter där 1:a sträckan på U-10 mila var jättebra.

2012

Stora Stavsjökanonen: Oskar Engman

För att du visat att trots en knackig säsong så är hoppet det sista som överger en och vill man så kan man. För din 16:onde plats på USM I H15:

Trollet: Ebba Dormann

För att du visat att man aldrig ger upp fast mörkret faller. Klubben framförallt! För sina bravader på 4-klubbsmatchen i Vagnhärad och kommentare:.-:” Ni tror väl inte jag tänker bryta?”

Kanon 1: Ludvig Ek

För att du alltid antar utmaningen, träningsflit och god kamratskap där du också fick stå överst på pallen i distriktsmatchen i klassen H13:

Kanon 2: Isak Eriksson

För att du visat tränings/tävlingsflit, positiv anda, kämpaglöd och lite” j-anama”. Tränar man, så blir man bättre:

Kanon 3: Emil Wallström

För att du haft en stor träningsflit, kämpanda och gjort stora framsteg från tveksam till självgående. Fortsätt så!:

 

Från med 2012 delas även Stora Stavsjökanonen ut subjektivt till en bra insats.

 

2011

Trollet: Love Rasmussen

För uppfinningsrikedom och helhjärtad satsning på utklädningstävlingen på Daladubbeln i år igen!

Kanon 1: Amanda Delve´n

För härlig entusiasm på träningarna och för de H16-kavlar hon ställt upp i för att killarna ska få ihop lag.

Kanon 2: Alva Rasmussen

För god kamratanda och tuff inställning när hon tog den svåra sträcka 3 på 10-mila.

Kanon 3: Signe Nilsson

För god stafettanda genom att ställa upp för laget genom att ta många tuffa gula sträckor under året.

 

 

 

 

 

Trollet som är skänkt postumt av Arne Ek kommer tilldelas någon som utmärkt sig på ett positivt och eget sätt

De 3 små kanonerna, som är skänkta av familjen Ek delas ut till tre stycken kanoninsatser efter löparnas förmåga och sprids på HD10,12,14,16

Från och med 2012 kommer stora Stavsjökanonen delas ut som årets kanoninsats.

Dessa vandringspriser är ständigt vandrande och vinnarna väljs ut av ungdomsgruppen efter säsongen.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare? 

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

 

SSAB skidsäsong 2
Heilborn Skidsäsong

Noname
   

eventor_clubpage_178x42

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link...

Se all info