Hoppa till sidans innehåll

Tack för fantastiska insatser i helgen

16 AUG 2021 10:23
  • Skapad: 16 AUG 2021 10:23

Oj vilken vecka vi har haft i NOK, vinst i U-10-mila, firande av vinsten med ett 80-tal medlemmar vid NOK-stugan i söndags, ungdomsupptakt i tisdags för ungdomarna på Strandstuviken för att avsluta med inte mindre än tre arrangemang.

Vi vill härmed rikta ett jättestort tack till samtliga våra funktionärer som under helgen har genomfört inte mindre än 3 st olika arrangemang. Nyköpings OK är en fantastisk organisation som kraftsamlar sig och genomför samtliga dessa arrangemang. Vi har fått många positiva kommentarer under helgen från deltagare både i Buskhyttan och Ånga om hur vi stöttar och hejar på.

 

Äntligen har vi kunnat genomföra Vårtrippeln 2018, tävlingen som var planerad till mars 2018 men som då pga snö fick ställas in och flyttas fram till våren 2020 (2019 var vi ju redan planerad på Nynäs slott) som ni alla vet så drabbades vi ju pandemin i mars 2020, ett par veckor före planerad tävling och flyttade då återigen fram till våren 2021. Under hösten och vintern 20/21 infördes ju den nya pandemilagen och deltagbegränsningar som då återigen medförde att det var omöjligt att genomföra en normal Vårtrippel våren 2021. Beslut togs då att vi genomför tävlingen under hösten 2021 eftersom vi inte kommer att ha tillgång till målgärdet de kommande åren pga höstsådd. Peter R, Ove E och Magnus J har ju under åren lagt ner otaliga timmar på att revidera karta och kontrollpunkter allt eftersom arenan har flyttats runt på gärdet men även ingrepp i skogen efter granbarkborre.

 

Tävlingarna blev ju inte riktigt det deltagarantal som vi hade förhoppning om, att konkurrens fanns från granndistrikt och världscup visste vi om men vi hade förhoppning om att ”suget” var större än vad det blev, vår förhoppning låg på kanske 400-500 deltagare. Deltagarsifforna från samtliga av helgens orienteringstävlingar är oroväckande låga, den enkla förklaringen vore att säga att orienteringsrörelsen är försikta av sig med att träffas under dessa tider då vi fortfarande har restriktioner i samhället. Men jag tror inte att det är så enkelt utan här har hela orienteringsrörelsen och idrottsrörelsen en mycket stor utmaning framöver att ”locka” tillbaka, gammal som ung, vi tappar i alla åldersklasser. Har pandemin gjort att vi hittat andra aktiviter? Eller känner vi oss bara otränade att springa tävling?

Vårtrippeln 2022 (sista helgen i mars) är under planeringsstadiet och kartframställning pågår, vi kommer då återigen att vara vid Nävekvarns skola. Med förhoppning om att vi kan samlas under normala förhållande.

Ångaloppet kunde genomföras och arrangeras med vissa restriktioner gällande servicefunktioner osv., men på ett mycket sportligt sätt kunde de bästa lagen vinna. Ångaloppet är ju många lopp som går i varandra och där visar Nyköpings OK vilken erfarenhet vi har som funktionärer genom att på ett smidigt sätt lösa detta tillsammans med vår samarbetspartner Ångaloppet. Även Ångaloppet har inför året tappat lag och deltagare samt ser en trend om att man anmäler sig sent inpå loppet. Är det samma försiktighet som vi har inom orienteringsrörelsen?

Vi har lyckats återigen genomföra dessa tävlingar på ett sätt som inte många klubbar kan i detta land.

Arrangemangen fortsätter nu för Nyköpings OK redan nu på tisdag den 17/8, kommer veteranerna att genomföra motionsorientering i Janstorpsskogen.

 

Nästa arrangemang som klubben skall genomföra är DM lång den 12/9 med arena vid Ekebydals koloniområde Bergshammar. Kartan ”Kalles gärde” är nyritad av Peter R inför tävlingen. Oscar C håller ihop tävlingen tillsammans med banläggarna Thorbjörn L och Kasper.

Ni som inte har blivit tillfrågade ännu den 12/9 boka upp datumet i kalendern, tävlingen kommer att genomföras enligt gällande restriktioner, troligen utan sedvanlig service så som prisutdelning, dusch osv.

Tack för att ni finns och ställer upp oavsett hur aktiva ni är i orienteringsskogarna.

Vi tar gärna in synpunkter och förslag hur vi kan göra det ännu bättre!

 

 

Magnus Färdig

Erik Hellsten

Mats Hall  

Skribent: Carl Carlsson
E-post: Adressen Gömd

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare? 

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

 

SSAB skidsäsong 2
Heilborn Skidsäsong

Noname
   

eventor_clubpage_178x42

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link...

Se all info