Hoppa till sidans innehåll

Glad sommar alla NOK-are!

30 JUN 2020 11:31
Jaha, då var det dags att summera en minst sagt annorlunda vår för oss orienterare i Nyköpings OK.
  • Skapad: 30 JUN 2020 11:31

Våren har varit ofrivilligt tävlingsfri, inklusive vår egen Vårtrippel och sportens flaggskepp Tiomila. Den förra provar vi att köra igen 2021 (Måsens karta V Buskhyttan) och den senare kan eventuellt bli av i Idre i höst, besked senast sista juli. O-ringen Uppsala (och Åre) flyttas framåt ett år och även 25-manna har gett besked att de ställer in. SM inställt är i vanligt format men alternativ diskuteras. Ja, ni kan läsa själva i SOFs och SOFTs informationskanaler.

Träna kan vi göra, och gör i parti och minut i klubbens och grannklubbarnas regi, så pass att vi nu börjar få ont om intressanta områden som ska bjuda på tillräckliga utmaningar. Henrik och en gruppering har därför börjat inventera dugliga områden tillräckligt nära staden som kan fungera att kartera till rimlig insats och peng, tipsa honom gärna.

Vi har även ett intressant uppslag signerat Fredrik E, nämligen att kartera Naturreservat i regi av Nyköpings Kommun och Länsstyrelsen mot ersättning och i gemensamt intresse. Inget klart men positiva signaler.

Mindre positivt på marksidan är förekomsten av granbarkborre vilket fått kommunens markförvaltare att lägga en väldigt ambitiös plan för fläckhuggning och föryngringsavverkning på många av våra områden. Tyvärr även V Flättna där vi tänkt rita nytt/revidera inför DM lång 2021, vi utvärderar nu hur hantera det och vilka alternativ som finns. Dialogmöte med markförvaltaren planerat till augusti, prel jag, Fredrik, Oskar C, Henrik samt ev banläggare-/na Lagerström.

På marksidan har vi även dialoger med förvaltarna på Nynäs. En positiv avseende SM 2024 (hösten) där SOFT nu kommit tillbaka och vill träffa oss för att diskutera vår ansökan, kul!

En negativ dialog angående tillträde till reservatet perioden 1 jan-30 aug. Möte bokat på Nynäs 5 aug med ambition att förtydliga ett regelverk och rutin som tillvaratar allas intressen, jag och Trosas ordförande Anders Runander deltager.

Bidrag av olika slag kan man söka om man som idrottsklubb lider skada pga uteblivna intäkter och för höga kostnader. Vi har sökt och fått ett litet men välkommet bidrag från Sörmlands sparbank. Däremot valde vi att inte söka bidrag ur RFs stödpengar då vi tolkar att klubben måste lida ekonomisk skada även netto för att vara berättigade till stöd och då våra uteblivna intäkter förvisso är stora men våra uteblivna tävlingsavgifter i princip lika stora eller större bedömer Eva-Lena och jag (och styrelsen) att det är tokigt att söka bidrag som vi kommer att få betala tillbaka (revision kommer att ske). Dessutom känner vi att det finns andra föreningar som bättre behöver just dessa pengar bättre än oss denna kämpiga vår. Vår ekonomi är alltså fortsatt god, inte mycket plus men inte heller minus.

Inbetalning av medlemsavgifter är dock än mer avgörande ett år som detta. Jag vet att Eva-Lena och Lena har inventerat betalningsdisciplinen och skickat ut påminnelser till ganska många, det ska inte behövas tycker jag.

Apropå bidrag så håller vi på att inventera vilken typ av nytt brandlarm vi ska ha i NOK-stugan och till det planerar vi eventuellt att söka ett anläggningsbidrag.

Vi har förresten sökt men inte fått besked avseende kommunbidrag för kartritning V Flättna inför DM Lång (se ovan). Om vi får positivt besked så är det Peter R som kommer att rita, på V Flättna eller annat område.

Ångaloppet i traditionell mening blir inte av 2020 så vi räddas alltså inte intäktsmässigt där. Se annan nyhet här på hemsidan och på FB.

Vi får numera resa till andra orter och träna/tävla, även om SOFT är väldigt noga med både formen för arrangemangen och betonar vikten av det personliga ansvaret, speciellt för 70-plussare. Se även där SOFTs information för senaste nytt.

OK Hällen meddelar förresten att anmälan till deras Covid-19-anpassade tredagars öppnar tisdag 30 juni kl 20.00, kan vara smart att läsa in sig om tävlingen i god tid och hänga på låset om man vill vara med.

Klubbsamling brukar vi ha i augusti men som ni förstår blir den inte av med rådande 50-personersbegränsning för sammankomster. Vi återkommer om det blir några lättnader, annars får vi ha tålamod och ses i större gruppering senare.

Jag vill skicka med ett tack till Ulf Hylander (sjukgymnast och bonde på Sörby ni vet) som valt att lägga sina kommunala medaljbonuspengar på att köpa in kartställ för MTB-o och Skid-o som kommer att finnas för utlåning (till framförallt ungdomar) i NOK-stugan efter sommaren. Ulf är uppe hos Nordenmark i Norrland någonstans och hämtar hem dem nu i försommaren.

Apropå tack så vill jag och styrelsen uttrycka vårt beröm och tacksamhet för det ansvarsfulla sätt alla i klubben hanterat denna annorlunda vår både i våra klubbaktiviteter och med disciplin avseende resor till andra orter. Tack!

Jag tror det var allt för nu, glöm inte att tvätta händerna, hålla avstånd och njuta av sommaren…och just det, kontrollerna i ”det nya området” vid Björksund sitter ute till 8 juli, det får bli mitt nästa mål, att hälsenan ska läka för skogsjogg innan dess. MTB:n rullar flitigt annars som alternativ…J

Glad sommar!

/Johan och styrelsen

Skribent: Henrik Anängen
Epost: Adressen Gömd

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare? 

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

 

SSAB skidsäsong 2
Heilborn Skidsäsong

Noname
   

eventor_clubpage_178x42

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link

Se all info