Hoppa till sidans innehåll

Ångalopps- och orienteringstävlingshelgen 13-15 augusti

26 JUN 2021 13:52
  • Skapad: 26 JUN 2021 13:52

Som ni säkert sett så får vi en arrangemangskrock i mitten av augusti. Detta innebär att vi mer än vanligt behöver att hela NOK ställer upp som funktionärer. Den kritiska dagen är lördagen den 14 augusti. Då arrangerar vi samtidigt orienteringstävling i Buskhyttan och bemannar Ångaloppet. Båda arrangemangen (speciellt orienteringstävlingen) kommer att anpassas så att färre funktionärer än vanligt kommer att krävas.

Gällande Ångaloppet.

Preliminärt blir det 3 lopp under lördagen. Familj, 11 km och 22 km. Dvs. 5 km utgår jmf med förra tillfället. Det som i övrigt preliminärt skiljer är service på arenan, det kommer t.ex. inte att erbjudas dusch/omklädningstält. Eftersom situationen fortfarande är osäker har några slutliga beslut ännu inte tagits. Planen är att Ångaloppet i samråd med NOK beslutar om upplägg i månadsskiftet juni/juli. Därefter kommer fortsatt planering att kunna göras. Målsättningen är att utgå från den bemanning vi hade sist (2019) så långt det går, men det kommer ändå att behöva anpassning utifrån att vissa istället kommer att bemanna i Buskhyttan. Därför behövs även ni som inte deltog vid förra tillfället!

Under vecka 28 (ca 1 månad innan) är vår plan att publicera en bemanningsplan för både Ångaloppet och Buskhyttan på hemsidan. Om man har förhinder eller andra önskemål kan detta gärna meddelas i så snart som möjligt (helst före 1 juli) på mailen This is a mailto link

Det hjälper oss att slippa justera senare och underlättar planeringen. För er som tidigare inte varit funktionärer vid Ångaloppet så ställer NOK upp med t.ex.

- Funktionärer på arenan (kansli/start/mål/etc)

- Vägvisare/vägkontrollanter (vid t.ex. vägpassager)

- "Ytbärgare" (säkerhetsfunktionärer) vid ned- och uppgångar från simsträckorna

- Båtar/kanoter längs simsträckorna

Gällande Buskhyttan

Vi försöker oss på fjärde gången gillt med att få till tävlingarna i Buskhyttan och runt gården Krognäs.

I Buskhyttan planeras det för det traditionsenliga enmans nattstafetten under fredag kväll samt den vanliga lördagstävlingen, på söndagen har OK Måsen en individuell tävling till skillnad mot den traditionsenliga Måsenstafetten. Det som i övrigt skiljer likt Ångaloppet är service på arenan, det kommer t.ex. inte att erbjudas dusch, marka, direktanmälan, prisutdelning, speaker osv utan konceptet blir likt hösten -20 års tävlingar, parkera, gå till start, spring, gå i mål, gå till bilen. Vi planerar för att ha ett längre startdjup med föranmälda startgrupper och tre stycken startplatser nära varandra. Planen är att sätta de slutliga förutsättningarna även här i månadsskiftet juni/juli och därefter öppna upp anmälan. Därefter sker fortsatt planering. Vi har idag beräknat behovet av antalet funktionärer som åtgår till ca 25 stycken och tanken är att ett antal familjer med förstärkning av några stycken utgör stommen i den bemanning som behövs under tävlingsdagarna allt för att minska logistikbekymmer för familjer genom splittring med Ångaloppet. Inför tävlingarna kommer det finnas behov av kontollutsättning och viss byggnation och transport av utrustning. Styrelsen i NOK har beslutat att inga NOKare för springa lördagens tävling utan inriktningen är att våra medlemmar ställer upp och hjälper till som arrangörer på dessa två arrangemang. OK Måsens tävling på söndagen hoppas vi naturligtvis på att många NOKare ställer upp på. Det finns förslag på att vi eventuellt kommer att provspringa ”våra” tävlingsbanor veckan innan arrangemanget.

Tack på förhand!

Tack för att ni bokar in denna helg för NOK, båda arrangemangen är viktiga för vår ekonomi!

Hälsningar

Magnus, Oscar, Erik och Mats

Skribent: William Nilsson
Epost: Adressen Gömd

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare? 

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

 

SSAB skidsäsong 2
Heilborn Skidsäsong

Noname
   

eventor_clubpage_178x42

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link...

Se all info