Hoppa till sidans innehåll

Ångaloppet 2020 - Viktig Information

11 MAJ 2020 13:09
På grund av Corona kommer Ångaloppet 2020 att ändra upplägg
  • Skapad: 11 MAJ 2020 13:09

Pga Corona - epidemin har vi de senaste månaderna haft regelbundna avstämningar med Ångaloppet om årets tävling, Vi har försökt ha alla dörrar öppna in i det längsta. Nu är Ångaloppet och vi överens om att det inte längre är möjligt att hålla öppet för att Ångaloppet skall kunna genomföras såsom var tänkt. Det är inte längre sannolikt att epidemin är över om 3 månader och inte heller möjligt att idag förutsäga vad som är möjligt att arrangera i början av augusti. Vi är dock överens med Ångaloppet att det är viktigt för framtida års arrangemang att försöka arrangera ett förenklat arrangemang, om detta är möjligt, hellre än att ställa in helt.

 

Vi kommer därför fortsättningsvis hålla öppet för att kunna arrangera ett Ångaloppet i mindre format, exempelvis med ett par kortare lopp såsom 11 km och 5 km på lördagen den 8 augusti om situationen så tillåter. Ångaloppet 22 km , som kräver stor framförhållning avseende resurser, kommer således ej att arrangeras i år.

 

Det är naturligtvis så att även ett krympt arrangemang måste uppfylla alla myndighetskrav, regelverk och andra rimliga acceptanskrav som gäller om 3 månader. Detta gäller i alla tänkbara situationer och för alla berörda såsom aktiva (tävlande), arrangörer/funktionärer, arenabyggare, publik, medicinsk personal mm. Det kan betyda kraftiga förändringar i upplägg både för eventuella lopps genomförande samt för upplägget med arena . Sådana kreativa förändringar diskuteras nu för flera stora arrangemang som är planerade i ungefär samma tid (ex. cykelvasan).

.

Vi ber därför dig som NOkare och funktionär att boka upp lördagen den 8 augusti för ett ev. Ångaloppet i ett specialformat för i år. Vi kommer att specifikt gå ut till vissa tänkbara funktionärer där det krävs säkerställande av resurser och bemanning i god tid (ex. för båtar). Vi ber er övriga att vara stand-by och tillgängliga för den eventuellt sena improvisation som denna plan innebär. Vi ber om Er förståelse för situationen. Vi kommer fortlöpande att hålla er informerade på NOKs hemsida vad som händer.

 

Ha det så gott ni kan och var rädda om Er önskar

 Peter W, Erik H, Mats H, Johan S

 

 

Skribent: Carl Carlsson
Epost: Adressen Gömd

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare? 

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

 

SSAB skidsäsong 2
Heilborn Skidsäsong

Noname
   

eventor_clubpage_178x42

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link

Se all info