Hoppa till sidans innehåll

U10-mila seger

09 AUG 2021 14:28
I helgen gick U10 mila i Fagersanna väster om Karlsborg...
  • Skapad: 09 AUG 2021 14:28

NOK ställde upp med två lag (varav ett kombolag med Tullinge) i den nya klassen HD14 och två lag i den andra nya klassen HD20. Och det gick ju över all förväntan! Placeringarna 23 och 49 i HD14  och 1 och 48 i HD20.

HD14:

På fredag em startade HD14 sin stafett:

Valdemar H och Victor P sprang str 1. För Victor var det kanske lite extra nervigt då det var första gången på orange. Valdemar skuggade täten och Victor hittade sällskap en bit bakom.  In som 11 och 62 1 och 9 min efter täten.

På str 2 så sprang Evelina och Cloe(TSK) ut. Även här bra lopp med ungefär lika tidstapp på täten. Placering 18 och 61.

På str 3 sprang Melker/Jonathan och August/Ludvig. Stabila lopp mot löpare som kanske är 3 år äldre. Nu låg vi 22 och fortsatt 61.

På sista sträckan kunde sedan Miriam föra in NOK 1 till en fin 23 plats och Fanny(TSK) plockade till 49.

Bra gjort med tanke på att de flesta killarna utom Valdemar är 11 år och mötte kanske 13-14 åringar på sina sträckor. Nu får vi redan börja jobba på att få ihop 2 lag till nästa år också.

 

HD20:

Efter ett återbud men med många positiva svar från tjejerna som fick flyttas om i lag 1 och 2 att ta lite tuffare sträckor så var vi på plats. Målsättningen var stenhård. Få runt båda lagen(genom att kolla kodsiffran)!

Kl. 02:45 så var det dags för Alice och Filippa att ge sig iväg. Ingen tjej ville vara först ut från startgärdet och Alice klev fram. Vid radio 1 så var Alice med i tät med Filippa strax bakom. Till växeln hade det bommats lite och Alice in som 8 och Filippa 30, 2 och 7 min efter. Bra start för båda lagen och starkt av Filippa som helst inte ville springa natt.

Str 2 sprangs sedan av Edvin och Andreas. Edvin var snart ifatt täten och Andreas gjorde en bra start. Sedan blev det ”bomfest” . Edvin kom ändå in i täten som 5 och Andreas 37. Sekunder och 17 min efter.

Str 3. Frida fick börja med en rusning för att ta i kapp gruppen medans Meja hade planen klar att göra sitt eget lopp. Skönt att höra att Frida var med i tät vid radion. Både Frida och Meja spurtade hårt för att kunna skicka ut Albin och Wille i sällskap. 5 och 34 och sekunder och 25 min efter.

Str 4 Albin rapporterades först i stort sett hela loppet men blev inte riktigt av med gruppen bakom men gjorde allt för att ligga kvar i täten och att de bakom inte skulle plocka för mycket. Wille hade en tung start men fick sedan ordning på sakerna. Placering 1 och 46, sekunder före och 60 min bakom.

Str 5 sprangs av Axel L, Valdemar, Evelina i lag 1 och Ludvig H, Miranda, Miriam i lag 2. Axel L och Valdemar höll ihop och kunde trots att de kom ifatt bakifrån växla först. Evelina gjorde sitt lopp bra. I lag 2 så smet Ludvig iväg men kom på slutet på att han troligen missat en stämpel. För att vara säker sekonderade han Miranda och Miriam på slutet så att de kunde växla före. Placeringa var 1 och 50. Sekund före och 69 min efter.

Str6. Kasper och Axel BF sprang. Kasper höll tät men plötsligt vara han 1,5 min efter och lika plötsligt var han 1,5 min före. Stor bom efter radio 1 var förklaringen. Axel BF var förvarnad om svårigheten där så han fixade den kontrollen bra och gjorde ett stabilt lopp. Placering 1 och 48. 1,5 min före och 81 min efter.

På str 7 fick Carro gå ut först med målsättningen att gå rätt och pusha där det gick.  Emma hade lite mer avslappnat läge och kunde bara springa på. Vid radion var Carro nästan ifattsprungen och in mot mål så tappade hon ngn minut till i tid. Emma gjorde ett bra lopp. Plac 2 och 46.  3,5  och 80 min efter.

Odin på sträcka 8 var nog minst nervös av alla när han fick jaktläge. Anders i lag 2 fick nu också chansen att plocka lite när vi började stabilisera oss. Odin plockade in täten till radion och fortsatte sedan i bra fart. Placering 1 och 44. 2 min före och 84 min efter.

Signe fick ett bra utgångsläge men nervöst på str 9. Hon höll undan till radion men fick sedan fokusera sig på att hänga med snabbspringande Eksjö. Verkligen bra krigat. Lovis fick gå ut lite ensam med målsättningen att kämpa sig runt. Med skavsår blev det lite tyngre än väntat och också hon fick kriga hårt. Placering 2 och 46. Sekunder efter och 120 min efter.

Philip såg lugn ut och från rapporterna på banan och vid varvning såg det ut som Philip hade kontroll på det även om Eksjö-Hugo slet sig med. Sanningen var dock en annan och vi hade nog blivit nervösa om vi vetat vad som hände. Philip hade gjort två misstag och var ett tag 2,5 min efter. Men först vid förvarningen och allt såg klart ut. Alla löpare hoppade in för att möta upp och springa med på upploppet men fick kliva åt sidan när en vilt spurtande Hugo gjorde att Philip fick tänja på steget de sista metrarna. Men segern till klubben! (Det visade sig inte alls att han var så lugn som han såg ut då detta var en helt ny situation för honom med)

I lag 2 fick Emil som laddat hela sommaren för sina 7.8 km vara med i omstarten. Bra lopp mestadels men några sura missar. Kämpade väl hela vägen och kunde föra in oss som 48. Sov nog ganska bra på kvällen.

Efter prisutdelning så fortsatte stora delar av löparna och föräldrarna till en guidad tur vid Karlsborgsfästning som var väldigt uppskattad.

Summarum

Det är otroligt kul att vi får runt alla 4 lag (med lite hjälp av TSK) utan några missade stämplar(?) och får alla lag godkända. Många löpare har fått utmaningar som svårare, längre, natt eller att få ligga i tät. Ni har varit nervösa innan ni sprungit ut, utmattade, missnöjda med bommar, glada, tårögda(av glädje och trötthet) och stolta när ni kommit tillbaka.

Jag är säker på att ni alla växte lite när ni såg att ni klarade uppgiften och att ni kommer ha nytta av detta när ni ska springa i framtiden då ni kanske får en tuffare uppgift än ni tror att ni klarar av. För i helgen visade ni för er själva att ni klarade det!

Och vad roligt att vi NOKare fick göra det här tillsammans och överraska oss själva med så bra slutresultat som vi kanske bara drömde om.

Nu får vi ett helt år på oss att förbereda oss för att springa med nr 1 på bröstet i klubben. Och kanske får vi hop en början till lag 3 också…

Resultat:

Skribent: Per Ek
E-post: Adressen Gömd

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare? 

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

 

SSAB skidsäsong 2
Heilborn Skidsäsong

Noname
   

eventor_clubpage_178x42

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link...

Se all info