Hoppa till sidans innehåll

Tack Johan

16 FEB 2021 08:24
Tack Johan och tack för klubbens förtroende
  • Skapad: 16 FEB 2021 08:24

Vill inleda med att tacka Johan för hans ordförandeskap under 9 års tid och styrelsearbete under 14 år i styrelsen som han har skött med bravur.

Verksamheten har under Johans tid utvecklats med fin klubbanda och framåtanda. Johan har varit med och utvecklat konceptet med Vårtrippeln som har blivit ett givet inslag på våren med fin terräng och bra kartor. Arrangemanget står idag högt upp betygsmässigt bland arrangemangen i orienteringssverige. Under Johan ordförandeskap inledde vi samarbetet med Ångaloppet som NOK har bidragit med att utveckla i allra högsta grad och blivit en bra inkomstkälla.

Jag får tacka för klubbens förtroende att jag får vara med och driva föreningen i den framåtsyftande anda så som Johan har gjort under dessa år.

Det är med stolthet men framförallt stor ödmjukhet jag tar över ordförandeskapet i denna anrika förening med otroliga framgångar både på ungdomssidan men även seniorsidan och veteransidan.

Vem är jag? Född och uppväxt i Lidköping där jag började orientera som 8 åring. Har väl aldrig haft några större framgångar orienteringsmässigt utan ett antal SM guld (Skaraborgsmästerskap) har det blivit i ungdomsåren och några framskjutna placeringar på DM (Västergötland). Första 5-dagars som det hette på den tiden blev i Västergötland 1986 i Borås hoppade sedan över Norrköping året efter, Norrköping låg ju på baksidan av Vättern för att året efter åka till Sundsvall därefter har det blivit ett antal Oringen. Att bli någon större orienteringsstjärna i Lidköping är inte lätt när man jämför min gamla hemmakarta mot Ekensberg, min hemmakarta innehåller endast en liten bananhöjd som militären hade grävt utmed flygplatsen. Våra ungdomar har en helt annan möjlighet att bli goda orienterare i småskuren Sörmlands terräng ända in på knuten. Jag flyttade för snart 25 år sedan till Nyköping och var då aktiv i OK Hällen både som tävlande men även några år i styrelsen. När sedan Axel började med orientering för ca 10 år sedan föll det sig naturligt att välja Nyköpings OK. 

Vad händer framöver?

Vi går fortfarande en mycket oviss vår tillmötes med antagligen inställda tävlingar, bantade tävlingar, långa startdjup osv det vi lärde oss att handskas med under tidig höst när smittoläget var lite lugnare. Nu har vi fortfarande ett högt smittoläge och vi har redan tagit beslutet att flytta Vårtrippeln till Valborgshelgen, natt på torsdagen, OK Måsen kör individuell tävling på lördagen och vår egna tävling på söndagen. OK Måsen har bedömt att stafett inte är möjligt att utföra smittsäkert.

Smittsäkert arrangemang kommer att vara ledordet för vårens Vårtrippel med minimala kontaktytor mellan tävlande. Här gäller det att vi som arrangörer tar vårt ansvar och tänker efter och igenom besluten så att vi inte riskerar någon smitta. Men koncepetet kommer troligen att likna hösten upplägg, ingen marka , ingen dusch, ingen direktanmälan på tävlingsdagen osv. Åk dit, parkera, gå/spring till start, tävla, stämpla ut, gå till bilen och åk hem. Ett litet roligt fenomen som jag lade märke till är ju nu att man sitter vid bilen och dricker kaffe och småpratar med någon okänd från granndistriktet man aldrig sett tidigare.

För ett år sedan så trodde vi i början på mars att klarar vi oss fram till påsken blir allt som vanligt igen, påsken kom då sade vi, klarar oss till midsommar, sedan blir det bra, midsommar och semestern såg ju bättre ut och även månaderna därefter men som vi alla vet så smällde  det till igen i oktober/november. Nu kan vi bara hoppas på att vi kan få detta vaccin så fort som möjligt och att tidplanen om midsommar kan hållas.

Jag hoppas på att vi snart kan återgå till lite normala rutiner både på arbetet men även i föreningen där vi kan ses uppe på Ekensberg tisdagar och torsdagar springa en bana, duscha, ta en fika och sitta ner och samtala om träningen och skapa den klubbgemenskap som driver mig. För att sedan under helgen samlas under klubbvimpeln ute på någon Sörmlandstävling och prata bommar, för det kan jag bomma. Återigen tack för förtroendet och tack Johan för dina insatser.

Magnus Färdig

Skribent: Carl Carlsson
Epost: Adressen Gömd

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare? 

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

 

SSAB skidsäsong 2
Heilborn Skidsäsong

Noname
   

eventor_clubpage_178x42

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link...

Se all info