Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering om Corona från styrelsen 2 april

02 APR 2020 21:02
Hoppas ni alla mår bra och att ni får utlopp för energi och träningsiver trots läget, vi har i alla fall hyfsad tur med vädret - en härlig vår om än lite blåsig just ikväll…😊
  • Uppdaterad: 02 APR 2020 21:02

NOKs styrelse har efter Folkhälsomyndighetens nya besked gått igenom hur vi uppfattar om vi vidtagit de åtgärder som nu rekommenderas och kommit fram till att vi i mångt och mycket hittat en bra balans mellan riskhantering och friskhantering. Några justeringar och förtydliganden sedan sist, sägs inget annat gäller även det som sagts tidigare: 

Tävling

  • Som ni säkert sett är nu i princip all tävlingsorientering i vår inställd. SOFT ser just nu över tävlingsprogrammet för sommaren och hösten. Det är lite av ett pussel och man för en dialog med IOF, Tiomila och arrangörer för SM och Swedish League. Internationellt har EM och världscupen 2020 precis ställts in. Återstår gör besked om VM i Danmark. SOFTs ambition är att ha en uppdaterad plan klar senast den 10 april.

Ungdom

  • Vi har redan lagt oss på en balanserad nivå men tydliggör nu följande: Vi delar konsekvent på Grön-gul och Orange+ grupp och använder i så lång utsträckning som det är möjligt olika kartor för gruppernas träningar. Utöver detta delar vi redan idag på grön, vit och gul som kan komma att bli fler när vårvärmen kommer smygande.

Träning

  • Vi tränar avskilt från övriga i de yngre grupperna. Vi är aldrig fler än 50 på tisdagar och torsdagar. (ledare inkluderat). Vid treklubbsträningar har vi delad starttid så att vi undviker att pusha deltagargränsen. Vi erbjuder träningsalternativ på egen hand för de som är oroliga och inte vill deltaga på klubbträningarna. Veckans bana görs tillgänglig för nedladdning och banken fylls på löpande, bidrag gärna!

Samling och samåkning (alla)

  • Som grundprincip kör vi samling vid den plats där träning ska ske. Samåkning används sparsamt och endast när logistik inte går att lösa på annat sätt. Initiativ till eventuell samåkning tas av den enskilde. Viktigt att komma ihåg gällande samåkning är att vi har några ungdomar som är helt beroende av samåkning. Vi vill inte exkludera dessa ungdomar genom ett totalförbud till samåkning.

NOK-stugan

  • Klubbstugan används ej vare sig för ombyte, dusch eller socialt häng. Klubbstugan används endast av ledare för att hämta kartor, kompasser etc. Undantaget är den lilla grupp veteraner om 3 pers som hanterar Naturpasset, de gör det med stor försiktighet. Detta innebär också att bemanningen av stugan enligt schema inte heller behövs under denna period. Den som har egen nyckel får dock gärna åka upp och titta till stugan på egen hand någon kväll den vecka ni har ansvaret, för att visa ev obehöriga att vi har koll på den…

Veteraner

  • Veteranerna hade redan beslutat att ställa in samlingsaktiviteterna i klubbstugan. Däremot fortsätter de att motionera tillsammans (med lagom avstånd) på banor, men går inte in i stugan. Man hanterar även samåkning med klokskap.

Eget ansvar

  • Apropå klokskap så vill styrelsen också peka på det personliga ansvaret i botten som vi inte får glömma. I länken nedan finns den nya samlingen av allmänna råd och rekommendationer. Den är ganska tydlig om man läser i ordningen; först allmänna råd, personligt ansvar, personer över 70 och sen föreningar och idrott.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/5733d0f5cba44d9e9069a272f7e98470/hslf-fs-allmanna-rad-om-allas-ansvar-covid-91.pdf

SOFT har samlat information om Corona på dessa sidor:

https://www.svenskorientering.se/Nyheter/forbundsnytt/riktlinjerforminskadspridningavcoronaviruset/

https://www.svenskorientering.se/forbundsinfo/Policydokumentochinformations-skrifter/Coronavirusetochorienteringen/vanligafragorochsvar/

Ta hand om er, och dra gärna åt skogen, på egen hand!

/Styrelsen

Skribent: Henrik Anängen
Epost: Adressen Gömd

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare? 

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

 

SSAB skidsäsong 2
Heilborn Skidsäsong

Noname
   

eventor_clubpage_178x42

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link

Se all info