Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering om Corona från styrelsen

25 MAR 2020 14:28
  • Skapad: 25 MAR 2020 14:28

Hej alla NOK:are!

Det är märkliga tider för oss alla nu, arbete och skola samt vår fritid påverkas på olika sätt och även vi i Nyköpings OK förstås. Vi i styrelsen ger här en uppdatering och även påminnelse om vad som gäller och rekommenderas. Vi återkommer om det blir förändring i form av skärpning eller lindring.

Övergripande följer vi allt som Folkhälsomyndigheten (FHM), Regeringen, Riksidrottsförbundet (RF) och Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) säger åt oss att göra. Personligen tycker jag att FHM med Anders Tegnell i spetsen gör ett väldigt kompetent och tryggt intryck, historieskrivningen får visa vad som är rätt beslut men jag litar helt på deras kunskap, omdöme och metod. Läs gärna mer om vad de säger i ämnet här:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

https://www.svenskorientering.se/forbundsinfo/Policydokumentochinformations-skrifter/Coronavirusetochorienteringen/

Träning: Vi fortsätter att träna på ett så smart sätt vi kan, t ex som när Ungdom arrangerade sin upptakt senast, eller som när Torbjörn la banor i Ryssbergen i går kväll, eller som nu till helgen med Sprint vid Sporthallen och söndagsträning vid Sörby. Vi åker dit på cykel eller i bilar, startar utspritt, hejar på lite avstånd och åker hem och duschar. Vi har tur att det är vår nu och att vi är en utesport, snart sommartid och ljusare kvällar dessutom. Att träna på ett säkert sätt ligger också helt i linje med FHMs syn på att vi måste behålla folkhälsan för att vara fortsatt starka och motståndskraftiga!

NOK-stugan: Vi samlas även vid vår klubbstuga ibland för träning men har som ni sett infört nya förhållningsregler för hygien, omklädnad etc. Vi har nu även beslutat att vi stänger serveringen tills vidare, av respekt för FHMs nya direktiv och av respekt för stugvärdar. Ungdomsledarna kommer att tillse att det finns dryck efter träning men vi rekommenderar också er som behöver något att äta/dricka efter träning att ta med det hemifrån och även att ni som kan duschar hemma efter träningen.

Veteran: 70+ förhåller sig till de rekommendationer som finns vad gäller tävlingar och samlas (eller samlas inte) i stugan på vardagarna baserat på eget omdöme och med hänsyn till egen och andras hälsa. Ni som är 70+ och är uppsatta som stugvärdar, meddela mig, Lena Pettersson och Anders Magnusson när det är er tur så ersätter vi er med en ungdomsledare som ändå ska vara där.

Tävling: De flesta tävlingar under mars, april och även maj ställs ju in på löpande band, så även Tiomila. Tråkigt men klokt. Återstår att se vad som sker med O-ringen, stor risk men inget meddelat ännu. Några arrangörer genomför tävlingar med max 300 deltagare, bland annat Kolmården nästa helg och Klemmingen 1 maj.  40 st NOK-are anmälda till Kolmården. Styrelsens syn är att det är upp till var och en att deltaga men att man gör det med gott omdöme.

Ekonomi: Vi tappar ju en av våra intäktsposter i och med att Vårtrippeln blev inställd men å andra sidan kommer vi att ha väldigt låga anmälningsavgifter och resekostnader för tävlingar under våren så vi kommer som förening inte att drabbas ekonomiskt som det ser ut just nu. En klen tröst men ändå skönt. Vi får se om vi får del av RFs 500 stödmiljoner men det ät nog tveksamt, det finns publiksporter som troligen står före i kön. LOK-stödet fortsätter som vanligt har det meddelats, så fortsätt registrera!

Ta hand om er, var ute så mycket det går och träna smart!

/Ordförande Johan och styrelsen

Skribent: Henrik Anängen
Epost: Adressen Gömd

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare? 

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

 

SSAB skidsäsong 2
Heilborn Skidsäsong

Noname
   

eventor_clubpage_178x42

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link

Se all info