Hoppa till sidans innehåll

Klubbdräktsbyte/uppgradering

01 APR 2016 00:30
April,april...
  • Skapad: 01 APR 2016 00:30

Visst var det ett 1:a aprilskämt.:)

Vi kan idag meddela att vi fått klart med en komplettering av vår klubbdräkt. Det är företaget DUPE som tagit fram ett tyg/plastfilm liknande det som användes i Trilogin av Tolkinen, det vill säga ett som gör att man smälter in i naturen.

 

Det fungerar så att när kropptemperaturen höjs så ändrar den färg precis som en kamelont och anpassar sig till naturen runtomkring.  Fördelen med detta är också att den har en känsla på omgivande natur och byter den från tallskog till enskog så anpassar sig filmen direkt till den nya omgivningen.När man sedan stannar och temperaturen sjunker så återgår den till sin normala färg igen. Tanken är att vi ska ha den på ryggen och på så sätt bli svårare att upptäcka av våra konkurrenter som ligger bakom. Affären har varit på gång ett tag men efter Måsenstafetten otroliga framgångar för hela klubben så insåg DUPEs vd Ersten Aprillia vårt behov av att kunna smyga iväg vid kontrollerna eller att när vi ligger först inte vara så lätta att följa.

 

Se nedan på bilderna hur det fungerar:

 

IMG_20160328_144008

Ej uppvärmd löpare

 

IMG_20160328_143917

Enbusk-terräng

 

IMG_20160328_143956

Granskog

 

Det är väldigt snabba ryck nu men målet är att vi ska redan till Mälarmårdsdubbelns dag 2 ha detta fastlimmat på ryggen på våra NOK-tröjor. Därför ska alla ta med alla sina tröjor till Mälarmårdsdubbeln dag 1 för att mäta upp vilken storlek man har på ryggen, därefter klipper DUPEs personal upp plastfilmen och limmar på detta på ryggen. De som inte har möjlighet att fixa detta har vi en ide´ om att dela ut grön/bruna strumpor istället för att på så sätt kamouflera oss ändå.

 

OBS detta gäller bara ungdomar, juniorer och seniorer då risken att gubbarna i klubben snubblar så mycket och eftersom de har svårt att få ner temperaturen finns det risk att ngn annan löpare kommer trampa på dem när de inte hinner resa sig tillräckligt snabbt.

 

Så vi ses den 2 april på Mälarmårdsdubbeln med alla NOK-tröjor så kommer DUPEs personal ta hand om era kläder.

Skribent: Per Ek

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare? 

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

 

SSAB skidsäsong 2
Heilborn Skidsäsong

Noname
   

eventor_clubpage_178x42

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link

Se all info