Klubben

Nyköpings Orienteringsklubb bildades i slutet av 1958. Samma år hade man vunnit 10-mila, som orienteringssektionen i Nyköpings SK.

Idag har klubben ca 400 medlemmar varav ca 150 aktiva i olika åldrar och på olika nivå.

Verksamheten är främst inriktad på orientering men även skid- och MTB-orientering. Genom åren har klubbens löpare haft stora framgångar i VM och SM både på senior-, veteran- och ungdomsnivå.

Nyköpings OK är sedan många år en ledande ungdomsklubb i Södermanland både vad gäller bredd och topp. Klubben har också en mycket vital och aktiv veteranverksamhet.

Nyköpings OKs klubbstuga på Ekensberg är basen för verksamheten och klubben tar stort ansvar för skötsel av motionsspår och att ordna skidspår åt Nyköpingsborna vintertid.

Årligen arrangerar klubben Nyköpingsorienteringen och Nyköpingsnatten i ett samarrangemang kallat Vårtrippeln med OK Måsens Måsenstafetten. Genom åren har klubben bl a arrangerat SM, Elitserien och etapper i folkfesten O-ringen. 2019 var det åter dags för klubben att med ca 70 funktionärer vara delaktiga i genomförandet av O-ringen i Kolmården.

Uppdaterad: 15 AUG 2018 08:59

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare?

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

SSAB skidsäsong 2