Hoppa till sidans innehåll

Skidspår ARENA Ekensberg


Samarbetspartner

Skidsäsongen 2017/2018

Samarbetspartner 2017-2018 SSAB skidsäsong 2

 

Vi är många som varje vinter åker skidor på Ekensberg. De snörika vintrarna under senare år har gjort att allt fler kommer och åker skidor på Ekensberg; dagar, kvällar och helger. På helgerna kan det vara fullt på både ordinarie parkering samt vinterparkeringen vid infarten.

Nyköpings Orienteringsklubb är den förening som varje vinter drar upp skidspåren på Ekensberg. Vi gör detta helt ideellt.

 

Om ni är nöjda med er upplevelse på Ekensberg får ni gärna lämna ett bidrag till vårt arbete med spåren. Betalning sker till Bankgiro: 5974-6149. Märk betalningen med "Spårbidrag".

 

ARENA EKENSBERG

Nyköpings OK har en vision: Att skapa ARENA EKENSBERG.

På Ekensberg bedriver Nyköpings OK en stor del av sin verksamhet. Skogen är en värdefull resurs för träning samt för utbildning av ungdomar inom orienteringssporten.

Vår vision om ARENA EKENSBERG?

Visionen är att göra Ekensberg till ett uppskattat motionscenter som kan nyttjas under alla årstider. På sommaren ska det vara möjligt att, cykla, promenera, löpa och på vintern ska man ha möjlighet att njuta av fina längdspår.

En av de målsättningar vi redan uppfyllt är att införskaffa en bättre spårmaskin. Den köptes hösten 2013, med bidrag från Nyköpings kommun, Arne Ek:s minnesfond samt donationer från enskilda individer.

Nyköpings OK har sedan säsongen 2013/2014 ett värdefullt samarbetsavtal med SSAB i Oxelösund som innebär att SSAB agerar driftsponsor under skidsäsongen.

Nyköpings OK:s vision om ARENA EKENSBERG innehåller följande målsättningar: 

  • Att bredda och jämna till 5 km spåret så att det blir till ett ännu bättre motions- och skidspår. 
  • Att 5 km spåret blir elbelyst.
  • Att ängen som används som "Vinterparkering" görs om till permanent grusparkering (PÅGÅR).
  • Att ha ett spår med konstsnö under vintern.

Om ni är intresserade att hjälpa Nyköpings OK i arbetet med ARENA EKENSBERG ber vi er att kontkta oss. Du kanske har anställda, eller själv nyttjar Ekensberg någon gång under året - i sådant fall får ni gärna kontakta oss för att kanske etablera en givande samverkan.

Kontakt:This is a mailto link 

  

Stöd oss även när du spelar på Svenskaspel.se, klicka på bannern för mer info.

Uppdaterad: 22 JAN 2018 22:26 Skribent: Niclas Karlsson

Postadress:
Nyköpings OK - Orientering
Klubbhuset, Ekensberg
61165 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155288555
E-post: This is a mailto link

Se all info