Nyköpings OK 60 år

Nyköpings Orienteringsklubb bildades i slutet av 1958. Samma år hade man vunnit 10-mila, som orienteringssektionen i Nyköpings SK.

Idag har klubben ca 500 medlemmar varav 100-150 aktiva i olika åldrar och på olika nivå.

Verksamheten är främst inriktad på orientering men även skid- och MTB-orientering. Genom åren har klubbens löpare haft stora framgångar i VM och SM både på senior-, veteran- och ungdomsnivå.

Nyköpings OK är sedan många år en ledande ungdomsklubb i Södermanland både vad gäller bredd och topp. Klubben har också en mycket vital och aktiv veteranverksamhet.

Nyköpings OKs klubbstuga på Ekensberg är basen för verksamheten och klubben tar stort ansvar för skötsel av motionsspår och att ordna skidspår åt Nyköpingsborna vintertid.

Årligen arrangerar klubben Nyköpingsorienteringen och Nyköpingsnatten i ett samarrangemang kallat Vårtrippeln med OK Måsens Måsenstafetten. Genom åren har klubben bl a arrangerat SM, Elitserien och etapper i folkfesten O-ringen. 2019 är det åter dags för klubben att med ca 70 funktionärer vara delaktiga i genomförandet av O-ringen i Kolmården.

2018 fyllde Nyköpings OK 60 år.

Uppdaterad: 04 JAN 2013 10:46 Skribent: Johan Scherlin