Nyköpings OK 50 år

Nyköpings Orienteringsklubb bildades i slutet av 1958. Samma år hade man vunnit 10-mila, som orienteringssektionen i Nyköpings SK.

Idag har klubben ca 400 medlemmar varav 100-150 aktiva i olika åldrar och på olika nivå.

Verksamheten är främst inriktad på orientering. Genom åren har klubbens löpare haft stora framgångar i VM och SM.

Ett flertal framtagna kartor är vår träningsarena. Klubbstugan i Ekensberg är den stora samlingspunkten. Årligen arrangerar klubben Nyköpingsorienteringen, genom åren har klubben bl a arrangerat SM, Elitserien och etapper i folkfesten O-ringen.

2008 arrangerades även Jubileumssprinten på Folkungavallen, en tävling som även utgjorde det första DM-spring för Sörmland.

Nyköpings OK är en ledande ungdomsklubb i Södermanland och på väg att etablera sig även i Sverigetoppen. 2008 vann klubben Sörmlands Ungdomsklubbmatch för sjätte året i rad. Vi tog även hem 3 st Ledartröjor sammanlagt genom Daniel W, Didrik och Ida. Daniel W hade ett stort år och nådde båda sina mål för året genom seger i O-ringen och USM (klass H15).

2008 blev Nyköpings OK utsedd till Årets Ungdomsklubb i Sverige och tilldelades priset Silverkotten samt ett stipendium på 20 000 kr.

2008 fyllde Nyköpings OK 50 år.

Uppdaterad: 04 JAN 2013 10:46 Skribent: Johan Scherlin