Klubben

Nyköpings Orienteringsklubb bildades i slutet av 1958. Samma år hade man vunnit 10-mila, som orienteringssektionen i Nyköpings SK.

Idag har klubben ca 500 medlemmar varav 200 aktiva i olika åldrar och på olika nivå.

Verksamheten är främst inriktad på orientering. Genom åren har klubbens löpare haft stora framgångar i VM och SM.

Ett flertal framtagna kartor är vår träningsarena. Klubbstugan i Ekensberg är den stora samlingspunkten där klubben även ansvarar för skidspår vintertid. Vi har en vision att utveckla området till Arena Ekensberg – Ett tryggt och modernt friluftsområde med fri luft till Nyköpings invånare och besökare.

Årligen arrangerar klubben Vårtrippeln med Nyköpingsorienteringen och Nyköpingsnatten i ett samarbete med OK Måsen och deras Måsenstafetten. Genom åren har klubben bl a arrangerat SM, Elitserien och etapper i folkfesten O-ringen. 2019 är klubben återigen engagerad i O-ringen när arrangemanget kommer till Kolmården. Nyköpings OK stöttar årligen arrangörerna av Ångaloppet (swimrum) med ca 100 funktionärer en helg i början  av augusti.

Nyköpings OK är sedan många år tillbaka en ledande ungdomsklubb i Södermanland och Sverige. Vi blev årets ungdomsklubb i Sverige 2008 och kom 2;a i Ungdomens Tiomila 2011. Därefter har vi fortsatt rada upp liknande framgångar och har 2018 cirka 100 barn/ungdomar i träning och tävling, gemenskap och lek.

2012 inleddes en nysatsning mot att etablera klubben i Sverigetoppen på elitsidan igen. Detta med bas i en egen lovande juniortrupp på både tjej- och killsidan samt några inhemska och utländska nytillskott.

2018 fyller Nyköpings OK 60 år.

Uppdaterad: 15 AUG 2018 08:59

1000-Klubben!

Vill du vara med och stödja Nyköpings OK´s satsande Elitlöpare?

Nu kan du stödja dessa genom att sätta in valfritt bidrag till Nyköpings OK´s Bankgiro och märka det med 1000 Klubben.

Bankgiro: 5974-6149

SSAB skidsäsong 2